Arad: 50,5 km de drumuri modernizate și 12,1 km de drum de la zero, cu 23 de milioande euro, fonduri europene

Drumuri mai bune în județul Arad. Consiliul Județean Arad a anunțat, miercuri, modernizarea a 50,5 km de drumuri și construirea de la zero a unui tronson de 12,1 km.

Mai multe drumuri în lungime de 30,31 km vor modernizate cu bani europeni prin
Agenția de Dezvoltare Reginală V Vest. Este vorba despre modernizarea DJ 709 Pîncota -Seleuș, a drumului județean Nădlac – Peregu Mare și reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuș. În cadrul proiectului se vor mai moderniza 230,50 mp trotuare și 16 stații de transport public.

Alte 3 drumuri județene, în lungime totală de 20,2 km vor fi modernizate cu alte fonduri europene transfrontaliere, bani din care se va construi de la zero un nou drum județean în lungime de 12,1 km.

Vor fi modernizate drumurile Curtici – Sânmartin, Sânmartin – Socodor și Socodor – Nădab, iar orașul Curtici își va construi centura sud-nord, lungă de 7,296 km, care va lega zona industrială cu DN 79 şi cu punctul de trecere de frontieră Vărşand.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că valoarea totală a investițiilor se ridică la 23 de milioane de euro, bani din fonduri europene.

Conform președintelui Consiliului Județean Aradm Iustin Cionca, Consiliul Județean Arad a depus în ultimii doi ani proiecte europene în valoare de 660 de milioane de lei, dintre care 450 de milioane de lei, adică 100 de milioane de euro, sunt semnate sau în curs de semnare.

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca
300 de km.