Arad: 6 cetățeni din Siria și Iran, ascunși printre ultilajele dintr-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad. Șoferul turc, cercetat

Şase cetăţeni din Siria şi Iran, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, ascunși într-un TIR condus decătre un cetățean de 37 de ani din Turcia, pentru a ieși ilegal din România.

ARADCU 00 6 MIGRANTI FRONTIERA MI19DEC

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 19 decembrie 2018

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul camionului cu numere de Cehia se afla un cetățean turc, care, conform documentelor transporta utilaje (compactoare de deşeuri) şi circula pe ruta Turcia – Polonia.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, înâ urma căruia au descoperit, ascunşi printre utilaje, cinci bărbaţi şi o femeie.

Primele cercetări arată că este vorba despre trei cetăţeni sirieni şi trei cetăţeni iranieni, care au intrat legal pe teritoriul României.

Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranți, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto-video: Poliția de Frontieră Arad