8 medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad vor să se pensioneze, în contexul crizei noului coronavirus.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat, duminică seara, că „șase medici au anunțat că vor renunța la desfășurarea activității medicale din Unitatea Primire Urgențe. Unii dintre ei sunt la vârsta pensionării, iar unii au depășit vârsta legală de pensionare însă au aviz de prelungire a activității de la Colegiul Medicilor”.

„Alți doi medici, de pe secții diferite, au anunțat că își vor depune dosarele de pensionare. Niciunul dintre ei nu a fost confirmat cu coronavirus – SARS CoV-2”, mai spune conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad vor să se pensioneze, în contexul crizei noului coronavirus.

Cei 8 medici au notificat spitalul că vor să se pensioneze în ultimele zile, dupăce în cel mai mare spital din Arad a început o perioadă extrem de strasantă pentru că au apărut primele cazuri de pacienți cu coronavirus și cadre medicale infectate de la pacienții cu care au intrat în contact, mai ales că angajații spitalului s-au plâns la început de lipsa sau calitatea materialelor de protecție.

Până duminică seara nu exista o cifră oficială clară a cadrelor medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.
Zilele trecute, liderul SANITAS Arad, Otinel Șandru, declara că 8 cadre medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, dar nici spitalul și nici celelalte autoritățile locale sau centrale nu au dat nicio informație oficială.