Arad: 83 de ani de la inagurarea noi centrale telefonice automate din Arad. Era a 5a din țară. Cum a decurs manifestarea

Joi, 23 aprilie, se împlinesc 83 de ani de la inagurarea noi centrale telefonice automate din Arad, anunță Complexul Muzeal Arad pe contul său de Facebook.

Noua centrală dispunea de o capacitate de 1200 de linii și efectua 721 de convorbiri pe zi.

23 aprilie 1937: Inaugurarea noii centrale telefonice automate din Arad. Noua centrală dispunea de o capacitate de 1200 de linii și efectua 721 de convorbiri pe zi.

23 aprilie 1937: Inaugurarea noii centrale telefonice automate din Arad. Noua centrală dispunea de o capacitate de 1200 de linii și efectua 721 de convorbiri pe zi.

Publicată de Complexul Muzeal Arad pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Ceremonia inaugurării a avut loc în prezența autoritățile locale și chiar directorul general al Societății de Telefoane din România, J. Parsons.

Presa locală relata evenimentul, subliniind că Aradul era al 5-lea oraș din România care beneficia de un serviciu automat, după București, Ploiești, Sinaia și Iași. Lucrările de la Arad, care au durat 6 luni, au fost realizate sub conducerea unui inginer specializat la Londra.

Inaugurarea a fost urmată de un bufet rece și șampanie, iar de la 7 seara, Societatea de Telefoane a dat o masă tuturor lucrătorilor ei, în restaurantul „Dacia”.

În aceeași seară, de la 7.30, din sala Palatului Cultural a fost retransmis de Societatea de Radio-difuziune concertul corului „Armonia”, dirijat de profesorul Ioan Lipovan, oferit de Societatea de Telefoane tuturor abonaților ei din țară.

Înaintea concertului, șeful Serviciului de Studii și Propagandă, Florin Manoliu, a susținut o cuvântare despre importanța evenimentului.

Sursa info și foto: Complexul Muzeal Arad Facebook