Arad: 9 migranți, cu vârste cuprinse între 8 luni și 37 de ani, descoperiți într-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

9 cetățenidin Irak, Siria și Turcia, cu vârste cuprinse între 8 luni și 37 ani, au fost descoperiți, miercuri, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, când încercau să iasă ilegal din țară ascunși într-un TIR încărcat cu role textile, care urma să ajungă în Germania.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanului camionului cu numere de Turcia se afla un cetățean turc de 38 de ani, alături de care călătorea, ca pasager, un un cetăţean bulgar în vârsta de 36 de ani.

Conform documentelor de însoţire, automarfarul transporta role textile, cu destinaţia Germania.

Ca urmare a analizei de risc specifice efectuate cu sprijinul agenților de la Inspectoratul .Teritorial. al Poliției de .Frontieră. Timiş, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse nouă persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt şapte cetățeni irakieni, un sirian şi un turc, grupul fiind format din patru bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

Șoferul turc și cetățeanul bulgat sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

POlițiștii de Frontieră continuă cercetările în acest caz.