Arad: ACT NOBIL. Medicii militari de la Timișoara acordă consultații gratuite, sâmbătă, în localități izolate din munții din județul Arad

Medicii militari dincadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara continuă, în județul Arad, caravana „Uniți sub tricolor prin sănătate” Pe data de 20 aprilie, chiar în sâmbătă Floriilor, medicii vor fi într-o comună de la marginea Aradului, Hășmaș, aflată în zona de munte din nord-estul județului.

De această dată, locuitorii comunei, care are sate răsfirate pe munte, vor beneficia de asistenă medicală gratuită.

Conform directorului Spitalului Militar Timișoara, colonel Sorin Homeag, „echipa medicală a Spitalului Militar Clinic de Urgență Timișoara are în componență cam toate specialitățile. Trebuie să spun că toată echipa spitalului va fi dislocată în comuna Hășmaș. Vom avea stomatologie, vom avea medicină internă, chirurgie, ortopedie, vom executa ecografii abdominale, EKG-uri, în special pe cardiologie, bineînțeles. Cam toate specialitățile pe care le gășiți la un spital de categoria din țara noastră. Bunicii și bunicile noastre au nevoie de noi. Au nevoie pentru că au acces mult mai puțin ușor la asistență medicală”.

Medicii Militari ajung sâmbătă cu mașini și echipamentele medicale în comuna Hășmaș, unde vor acorda asistență medicală cu începere de la ora 11. Peste tot pe unde au mai mers până acum localnicii îi primesc cu bucurie. Pentru ca le este greu să ajunga la medic, mulți dintre localnici spun că în a mai fost la doctor chiar și de câteva zeci de ani.

„Vă dați seama că reacția oamenilor este una de bucurie. Se bucură că ne văd, mai ales că toate consultațiile gratuite. Noi, în data de 20 aprilie, în Sâmbăta Floriilor, începând cu ora 11.00, avem organizat acest punct de comandă a caravanei în Căminul Cultural din localitatea Hășmaș, din județul Arad. Așteptăm toți locuitorii comunei care au nevoie de asistență medicală să vină și să intre în contact cu echipa medicală a Spitalului Militar din Timișoara”, a mai declarat directorul Spitalului Militar Timișoara, colonel Sorin Homeag.

Buna organizare şi reprezentare onorabilă a caravanei medicale este realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, Primăria Comunei Hășmaș şi susținut și aprobat decătre Ministerul Apărării Naționale.

Comuna Hășmaș are 6 sate cu ccc 1.300 sde locuitori.

Sportiv de renume mondial, născut la Hășmaș

În satul Agrișul Mare, comuna Hășmaș, s-a născut, pe data de 22 martie 1937, cunoscutul fotbalist și fost antrenor de fotbal al naționalei, Emeric Jenei.

Caravana, lansată de către fostul ministru al Apărării, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor

Caravana a fost lansată și coordonată chiar direct decătre fostul ministru al Apărării Naţionale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

În cursul anului trecut, medicii militari au mai acordat consultații gratuite în alte 3 localități izolate

În cursul anului, medicii militari de la Timișoara au mai acordat consultații gratuite în comunitățile izolate din județul Arad, mergând în zonele de munte… la Luncșoara de sus (comuna Hălmăgel), Nadăș (comuna Tauț) și Lalașinț (comuna Bârzava).

Caravana medical „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală.

Foto de la campania din 2018, din localitatea Lalașinț, comuna Bârzava, județul Arad