Arad: Agenții de la Poliția Rutieră din Arad fac apel la șoferi să nu se mai bazeze pe faptul că atunci când încalcă legea se rezolvă totul cu un telefon. Polițist: „renunțați la astfel de comportament, este inutil atunci când greșești!!!” Cum sfidează un șofer pe contrasens polițiștii care l-au oprit la control

Agenții de la Poliția Rutieră din Arad fac apel la șoferi să nu se mai bazeze pe faptul că atunci când încalcă legea se rezolvă totul cu un telefon.

Un polițist a publicat pe grupul de Facebook AradTraffic, pe care îl administrează, 2 filmulețe cu un șofer circula pe contrasens, iar când este oprit în trafic, deși vede că este filmat, refuză să predea actele și sfidează agenții cu aroganță maximă. Polițiștii mai susțin că individul ar fi avut intenția chiar să dea cu mașina peste unul dintre agenți.
În filmulețe, se vede cum bărbatul întreabă de mai multe ori numele polițiștilor și evită să preadea documentele pentru control. Își caută insistent telefonul, de pe care apelează o persoană pe nume Cosmin, căreia îi spune că este cu colegii săi care l-au oprit în trafic și încearcă să dea telefonul agentului. Acesta refuză, iar acel Cosmin se aude cum îi explică șoferului să prea actele și să coopereze cu agenții.
Șoferul a încercat să justifice că circula pe contrasens prin faptul că este operat la picior și șold și se grăbea acasă pentru a se întinde în pat.
„Aveți alăturat comportamentul mizerabil ca să nu-l numesc altfel, al unui conducator auto care crede în continuare că totul se rezumă și se rezolvă cu un „telefon”! Renunțați la astfel de comportament, este inutil atunci când greșești!!!”, este mesajul publicat de polițistul care are pe Facebook contul Flavius Ovi.
Conform purtătoruluu decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „bărbatul de 62 de ani a fost amendat în total că 2.320 de lei, pentru săvârșirea a trei abateri… circulație pe sens opus, nerespectarea indicațiilor polițistului rutier și lipsă documente. De asemenea, pentru primele 2 abateri i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile (60 de zile pentru circulație pe sensul opus și 30 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier)”.