Arad: Ancheta internă de la Spital Județean Arad confirmă: nu s-au făcut unele vizite. Un medic a demisionat, iar la conducere a fost numit medicul Adrian Wiener

Ancheta de la Spitalul Județean din Arad, unde o pacientă cu COVID-19 a reclamată că a fost ținută în salon 6 ore cu cadavrul unei femei care murise din aceeași cauză, se lasă cu sancțiuni.

Totul s-a întâmplat la Secția de Boli Infecțioase Adulți COVID-19, aflată în clădirea fostului spital TBC.

Conform unui comunicat de presă al Spitalului, ca urmare a verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu. Drept urmare, aceasta și-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă.
Conform unor informații, s-a confirmat că medicul medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu a fost la vizită.

În ceea ce privește pacienta care a decedat și ar fi rămas șase ore în salon acest aspect încă se verifică pentru a stabili exact cine se face vinovat.

În ceea ce privește afirmațiile referitoare la închiderea pacienților în saloane, spitalul menționează că această procedură se aplică la nivel național și este o măsură de precauție pentru a nu contamina partea decontaminată a secției. Îngrijorător este, în acest context, mai spune conducerea spitalului, faptul că este posibil ca în spatele ușilor închise nevoile unor pacienți să fie ignorate de cadrele medicale, situație pe care încercă să o corecteze prin schimbările operate în organigrama secției.

Cât despre vizita pe salon, spitalul menționează că la pacienții care nu sunt în stare gravă medicul intră dimineața pentru evaluarea stării pacientului, dar și ori de câte ori este solicitat.

Referitor la ancheta derulată în cazul Secției de Medicină a Muncii cu privire la modul în care s-au realizat internările pe secție, ce s-a întâmplat cu pacienta decedată și la cum au fost tratați pacienții, vă informăm că au fost sesizate autoritățile abilitate.