Arad: Anchetă internă la Spital Județean din Arad după ce o pacientă cu COVID-19 s-a plâns că a stat şase ore în salon cu o persoană decedată din aceeași cauză

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a început, marţi, o anchetă internă, după ce o pacientă a sesizat că personalul medical al secţiei în care se află internată cu COVID-19 a ţinut-o încuiată în salon cu o pacientă moartă de aceeaşi boală, cadavrul fiind ridicat după şase ore.

Incidentul ar fi avut loc ieri la Secția Boli Infecțioase, primul spital din Arad care tratează pacienții bolnavi de noul coronavirus, iar conform procedurilor pentru o mai mare securitate medicală, pacienții sunt închiși în saloane.

Femeia a reclamat că în patul de lângă ea a decedat o pacientă, iar cadavrul a fost lăsat acolo între orele 16-22.

„În urma sesizărilor unei paciente, am început verificările interne la Secţia Boli Infecţioase Adulţi COVID-19, iar ulterior vom comunica primele măsuri care vor fi luate”, a declarat, managerul SCJU Arad, Carmen Lucuţa.

Procedura este ca un cadavru să fie lăsat nemișcat 2 ore, însă faptul că ar fi fost lăsat acolo 6 ore e ar putea fi o problemă pe care conducerea spitalului vrea să o clarifice.