Arad: Aplicație pentru donarea de sânge, lansată luni. Este cuprins și județul Arad

O aplicație pentru telefoanele inteligente prin care centrele de transfuzie sanguină din Arad, Bacău, București, Constanța și Ploiești pot lansa în timp real un apel la donare a fost lansată luni.

Aplicaţia Donorium poate fi găsită atât pentru iPhone cât şi pentru Android.

Conform cofondatorului Asociaţiei Smart Society, Dragoş Mutaşcu, „centrele de transfuzii vor putea lansa în timp real apelul la donare prin intermediul aplicaţiei, donatorii vor primi o notificare, vor vedea dacă grupa lor corespunde cu grupa apelului şi se vor putea programa la donare. În momentul în care se lansează apelul, primesc notificare pe telefon, vor putea vedea valabilitatea apelului, până când este nevoie de sânge şi care este numărul de donatori”.

El a spus că, în versiunea actuală a aplicaţiei, intitulată Donorium, nu vor fi cazuri particulare, ci se va vorbi despre nevoile centrelor şi se va explica de ce este nevoie de sânge. De exemplu: poate fi nevoie de sânge pentru că este perioada iernii sau perioada sărbătorilor sau perioadă de vară în care toată lumea este în concediu.

Persoanele programate la donare vor primi cu aproximativ trei zile înainte o notificare pentru a reciti ghidul donatorilor, astfel încât să fie informaţi.

Se va putea seta un reminder în aplicaţie şi vor fi notificaţi cu o oră, o zi înainte sau cât timp aleg ei pentru a merge la donare. În momentul în care deschid aplicaţia pot vedea locaţia exactă a centrului de transfuzie şi nu vor fi nevoiţi să caute pe internet adresa centrului, doar deschid aplicaţia care îi direcţionează spre centru de transfuzie.

Dragoş Mutaşcu precizat că au lucrat la aplicaţie opt oamen și în total au fost peste 25 de voluntari care au fost recrutaţi din toată ţară.