La aproape 900 de milioane de lei se ridică investițiile finanțate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2 în județul Arad, a declarat, joi, deputatul PSD Arad, Florin Tripa.

Cea mai mare sumă, peste 600 de milioane de lei, fiind alocată pentru PNDL II în 2017.

Peste 70% din finanțarea atât din PNDL 1, cât și din PNDL 2 a fost direcționată către comune.

La nivelul județului Arad au fost finanțate reabilitări de străzi în comune și orașe, dar și în municipiul Arad, reabilitarea sau construcția de noi școli și grădinițe, realizarea de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitarea iluminatului public, a drumurilor județene și alte investiții.

În învățământ, prin PNDL sunt investiții importante în mai toate comunele și orașele, iar în municipiul Arad există două proiecte importante, reabilitarea Colegiului Elena Ghiba Birta și a Colegiului Economic.

De asemenea, în Sănătate sunt sume investite pentru un nou spital la Căpâlnaș și pentru reabilitarea secției de oncologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, dar și pentru înființarea unor dispensare în comunele din județ.

E nevoie să continue

Conform deputatului PSD Arad Florin Tripa, toate acestea sunt proiecte foarte importante, pe care multe comunități locale nu le-ar fi putut realiza doar din bugetul local, iar aceste realizări în județul Arad, în ultimii ani, demonstrează utilitatea programului și nevoia ca el să fie continuat și în 2019.