Arad: Arădenii, încurajați să poarte banderole albe pentru ca să intre în „grevă cetățenească pentru Justiție”

Arădenii sunt încurajați ca să intre în „grevă cetățenească pentru Justiție”. Măsura, care este promovată pe contul de Facebook al Asociației „Aradul Civic”, ar urma să aibă loc până pe data de 3 martie.

În mesajul campaniei se arată că, cităm, „în cadrul protestului de duminică, 24 februarie, s-a anunțat oficial începutul grevei cetățenești pentru Justiție la Cluj. Aradul se alatură începând de azi! Prin acest demers, arădenii își manifestă împreună cu restul orașelor din țară tot sprijinul pentru protestul magistraților care a început vinerea trecută și față de revendicările acestora”.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, în semn de solidaritate cu magistrații, celor care vor să participe la această formă de protest li se propune ca să poate banderole albe, simple, pe braț sau la încheietura mâinii în funcție de preferințe.

„Purtați-le oriunde, la muncă sau după program și îndemnați-i și pe cei apropiați să facă la fel. Vorbiți-le despre miză”, mai spun inițiatorii protestului.

„Independența magistraților înseamnă garanția securității noastre a tuturor și a libertăților noastre! Garanția fundamentală pe care ți-o dă doar statul de drept: aceea că poți să iți găsești DREPTATEA dacă ești nedreptățit, că cel care a încălcat legea și te-a vătămat poate fi pedepsit și că nimeni nu e mai presus de lege”, mai spun organizatorii despre miza protestelor.