Arad: Atenție la improvizații. Ce caz inedit au descoperit pompierii din Arad ca urmare a unui incendiu

Un puternic incendiu a cuprins, miercuri, o casă din comuna Grăniceri, județul Arad, însă la finalul misiunii, pompierii au descoperit un caz care i-a determinat să revină cu atenționări față de improvizații.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Garda de intervenție nr.2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu a desfășurat ieri o misiune de stingere a unui incendiu, la o locuință, in localitatea Grăniceri. Au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ofițer si șapte subofițeri, focul fiind generalizat la intreaga locuință, proprietarii nefiind acasă iar incendiul a fost observat târziu. A fost stins după aproximativ o oră de intervenție. In urma incendiului a ars acoperișul in totalitate, plafonul s-a prăbușit și au fost distruse bunurile din cele două camere”.

„Cauza probabilă „scurt circuit electric”, o cauza des intâlnită la incendii, din cauza instalațiilor electrice cu improvizați, defecte, vechi sau suprasolicitate. Această speță este insă deosebită „In aproape douăzeci de ani de când sting incendii este prima casă fără tablou electric cu siguranțe” mi-a spus comandantul intervenției”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să verifice cu specialiști instalațiile de curent și încălzire pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad