3 bărbați din Arad sunt cercetați penal după ce au consumat alcool de Sfântul Gheorghe și au condus mașini în stare de ebrietate.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Secției 5 Rurală au depistat ieri, în trafic, un bărbat de 45 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un moped pe raza localității Chier, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mopedul este neînmatriculat, iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolmie de 1,06 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul nu a avut asupra sa declarația pe proprie răspundere, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Ordonanței Militare 3 din 2020”.

Pe raza localității Buhani, Polițiștii Secției Rurală 9 Sebiș au depistat un bărbat de 49 de ani, din Moneasa, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

„Un tânăr de 27 de ani, din Șagu, a fost depistat de polițiștii din aceeași lcoalitate în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Vinga, fără a deține permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii continuă cercetările în aceste cazuri.