Arad: Au vrut să curețe vegetația uscată cu flăcări și și-au dat foc la fermă. Pompierii din Arad au luptat cu flăcările câteva ore

Un puternic incendiu de vegetație uscată a scăpat, luni, de sub control și a cuprins anexele unei ferme de la marginea municipiului Arad. Flăcările s-au extins cu repreziciune din cauza vântului și a lemnelor și paielor existente în zonă.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în momentul sosirii celor 2 echipaje de stingere, incendiul se manifesta cu violență, favorizat de vântul puternic și prezența materialului combustibil, anexele fermei fiind construite din lemn. De asemenea, incendiul s-a extins la furaje și la o remorcă în care erau cutii pentru transportul albinelor”.

„S-a trecut la realizarea unui dispozitiv de protecție și, după mai multe ore, s-a reușit protejarea construcțiilor propriu-zise din fermă, pentru a nu fi cuprinse și acestea de flăcări”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Conform unor informații, incediul a fost pornit chiar de către cei de la fermă, care au vrut să curețe terenurile din apropiere, însă vântul a schimbat direcția focului.

În weekend, în județul Arad au avut loc circa 20 de incendii de vegetație uscată, cel mai mare, la Cărand, care s-a întins pe 5 ha. Un alt incendiu de resturi vegetale, care a avut loc duminică seara, tot în municipiul Arad, s-a propagat la douĂ anexe și la un acoperiș al unui imobil și doar intervenția profesionistă a pompierilor a făcut ca acesta să nu cuprindă și alte imobile.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să nu curețe terenurile agricole prin incendiere pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad