Arad: AUDIO 10 tramvaie noi, cumpărate de către Primăria Municipiului Arad. Primarul Călin Bibarț a semnat contractul de finanțare

10 tramvaie noi sunt cumpărate decătre Primăria Municipiului Arad de la fabrica Astra Vagoane Călători, care funcționează chiar în Arad. Banii sunt din fonduri europene, iar contractul a fost semnat luni decătre primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Contractul de finanțare pentru Proiectul „Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie” a fost semnat.

Este vorba despre o investiție din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a proiectului este 87.462.776,23 lei, perioada de implementare fiind aprilie 2020 – ianuarie 2022.

Proiectul își propune înnoirea flotei de tramvaie a Companiei de Transport Public Arad, ceea ce va contribui la reducerea timpului de călătorie cu tramvaiul, creșterea vitezei comerciale a transportului public, reducerea nivelului de zgomot, a consumului de energie electrică, dar și creșterea confortului și siguranței pasagerilor.

„Vorbim despre un contract încheiat cu Astra Vagoane Călători, prin urmare acești bani vor intra în economia Aradului. Obiectivul nostru este să modernizăm parcul de tramvaie, dar în egală măsură ne dorim să asigurăm un serviciu de transport public de calitate, toate acestea cu scopul de a determina câți mai mulți cetățeni să apeleze la mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.