Arad: AUDIO 19.000 de persoane au intrat în România în ultimele 3 zile pe la Nădlac 2

Românii continuă să vină în țară în număr mare. Mii de oameni au intrat în România în ultimele ore doar prin frontiera din județul Arad.

Chiar dacă Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale și lucrează pe 8 căi de intrare în țară, luni la prânz, la Nădlac 2, pe autostradă, timpii de aștepare la mașini mici și autocare erau de 5 ore, arată aplicația de trafic a Poliției de Frontieră.

„De vineri 27.03.20,ora 07:00 până in 30.03.2020, ora 07:00, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 au intrat în România circa 19.000 de persoane cu aproximativ 8.000 de mijloace de transport”, a declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

În aceeași perioadă, pe la Borș, în Bihor, au intrat în țară 6.400 persoane cu 4.200 mijloace de trasport.

Deși comparativ cu traficul din primele zile de la deschiderea culoarului verde prin Ungaria, numărul celor care ajuns în România a mai scăzut, acest număr este tot mare ținând cont de restricțiile de circulație introduse decătre mai multe țări europene.

Controalele realizate pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 au făcut ca timpul de control să crească de la 30 de secunde sau 1 minut la 5 sau chiar 10 minute pentru fiecare persoană. Și asta pentru că pe lângă controlul documentelor, oamenii completează chestionare medicale și sunt controlați de medici DSP.