Arad: AUDIO 366 de misiuni în primele 15 zile din 2020 pentru salvatorii din Arad. Ce s-a întâmplat

366 demisiuni au avut pompierii din Arad în primele 15 zile din 2020, arată un bilanț prezentat joi.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în primele 15 zile ale anului 2020, subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat 366 misiuni în sprijinul populației. În misiunile de intervenție au fost angrenate forțe și mijloace de la toate cele 7 subunități și cele 2 puncte de lucru. S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 18 incendii dintre care 12 la anexe sau case de locuit, chiar dacă la unele dintre acestea s-a aprins doar coșul de evacuare a fumului. S-a intervenit cu mijloace specifice pentru salvarea a 2 animale și au mai fost executate alte 19 misiuni de intervenție (asistenta persoane, asigurarea evenimentelor cu afluență mare de public).

„Cele 9 echipaje SMURD, 1 terapie intensivă mobilă și 8 de prim ajutor medical au desfășurat 326 misiuni”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

De asemenea, rchipajul de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară a desfășurat o misiune la liceul german din Arad, de unde 58 de elevi au ajuns la spital după ce la școală s-a desfășurat o acțiune de dezisencție, dezinfecție și deratizare.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad