Arad: AUDIO 409.423.000 lei, bugetul Consiliului Județean Arad

Bugetul Consiliului Județean Arad pentru anul 2020 a fost votat, vineri, cu 3 luni mai devreme comparativ cu situația de anul trecut.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „Consiliul Județean a adoptat, astăzi, Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020. Veniturile totale ale Bugetului sunt în sumă de 409.423.000 lei, fonduri ce vor fi destinate investițiilor publice pe grupe de investiţii şi surse de finanţare, asistenței sociale, a funcționării aparatului propriu și a instituțiilor subordonate, Programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene pentru perioada 2020 – 2023 etc. Aprobarea Bugetului Județului Arad încă din ianuarie este foarte importantă, pentru a se putea derula în bune condiții investițiile preconizate, pentru a nu exista întârzieri cu finalizarea acestora”.

„Este foarte important faptul că bugetul Consiliului Județean pe anul 2020 a fost adoptat la timp, în luna ianuarie. În anul precedent, din cauza întârzierii Bugetului Național de către fostul Guvern, am reușit să ne adoptăm bugetul propriu abia în aprilie, ceea ce a dus la întârzierea unor proiecte. Acum am intrat în normalitate, iar proiectele pe care le avem în acest an, în special la drumuri, vor putea beneficia de suficient timp pentru a fi finalizate”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În aceste condiții, și localitățile din județ și-au votat bugetul tot astăzi sau vor face acest lucru în zilele următoare.