Arad: AUDIO 5 cămine de bătrâni din Arad au cazuri de noul coronavirus. Medicii din Arad cu muncit zi și noapte pentru a testa toate căminele

Direcția de Sănătate Publică Arad a terminat testarea tuturor centrelor de persoane vârstnice din județ. Pentru a termina cât mai repede, medicii au lucrat zi și noapte inlcusiv în weekend.

În 20 de centre nu există niciun caz, în vreme ce în 5 centre au fost găsite persoane pozitive, atât atât angajați, cât și beneficiari.

„”S-a muncit zi și noapte. S-au realizat de vineri până duminică 608 probe. Am făcut tot ce înseamnă cămine de bătrâni, atât beneficiari, cât și personal. Dintre cele 608 probe, 91 au fost lucrate la Spitalul Județean Arad, căruia îi mulțumim pentru colaborare. Dintre cele 608 probe, avem beneficiari pozitivi 35 și personal pozitiv 15. La ora actuală, toate aceste persoane pozitive sunt internate în unități sanitare din spitalul județean Arad și Spitalul Orășenesc Ineu”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.

Unele cămine aparțin autorităților publice, iar altele sunt private.

Cele mai multe cazuri sunt la căminul din orașul Sântana… 7 angajați și 22 de beneficiari. La căminul din orașul Pecica sunt 7 angajați și 10 beneficiari, iar la căminul din comuna Dorobanți sunt 2 beneficiari.

La adăpostul de noapte din municipiul Arad a fost confirmat un beneficiar, iar la căminul de vârstnici din municipiu, care aparține primăriei Arad, există o persoană confirmată pozitiv dincadrul personalului.

Conducerea DSP Arad spune că va continua testările.

„Noi vom continua această testare, vom începe și cu anumite instituții, și în zona de copii vom intra și testa tot ce înseamnă populație vulnerabilă”, a mai declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.

Luni la Arad erau confimate oficial 522 de cazuri de COVID-19, dar și 180 de pacienți vindecați și 53 decedați.