Arad: AUDIO 56 la sută din clasele de a IX-a din Arad vor fi tehnologice, iar 44 la sută pentru învățământul teoretic și vocațional, în anul școlar 2020-2021

56 la sută din clasele de a 9a din județul Arad, în anul școlar 2020-2021 vor fi pentru învățământul tehnologic. Cel puțin asta propune planul de școlarizare realizat decătre autoritățile locale.

Conform datelor prezentate decătre Șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Marius Gondor, pentru anul școlar viitor sunt propuse 134 de clase de a IX-a, din care 44% vor fi pentru învățământul teoretic și vocațional, iar restul de 56% vor fi pentru învățământul tehnologic, profesional și dual.

Mai precis, din cele 134 de clase, 59 sunt pentru învățământ teoretic și vocațional (48 și respectiv 11) și 75 de clase pentru învățământ tehnologic, profesional și dual. Aici se poate observa o creștere semnificativă, avându-se în vedere un număr de 9 clase pentru învățământul dual față de numai 4 în acest an școlar.

Iar acest lucru se întâmplă dupăce Consiliul Județean are un proiect care vizează dezvoltarea învățământului dual în județul Arad, acesta, spun autoritățile locale, însemnând o strânsă legătură între școală-comunitate-oameni de afaceri.

Clasele de învățământ teoretic vor fi distribuite și la liceele din județ.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a șefului Inspectoratului Școlar Arad, prof. Marius Gondor.

Planul de școlarizare trebuie aprobat decătre Ministerul Educației Naționale și Guvern.