Arad: AUDIO Arhiepiscopia Aradului organizează un concert caritabil pentru Secția Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Județean Arad

Arhiepiscopia Aradului organizează un concert festiv-caritabil pentru a ajuta la reabilitarea Secției Pediatrie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Județean din Arad. Concertul este organizat împreună cu Fundația „Filantropia” și în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Arad, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului, arhiepiscopiaaradului.ro.

„Concertul caritabil este organizat în contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” – 2020, în Patriarhia Română, dar și cu prilejul aniversării Zilei Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859), pentru a ajuta la reabilitarea Secției Pediatrie II a Spitalului Județean din Arad”, a declarat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Prea Sfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a Episcopului Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Prea Sfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Programul concertului conține piese muzicale bisericești și patriotice interpretate de Corul de copii „Românașii” (Dirijor Marius Lăscoiu), Corul de copii „Bobocul” al Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” (Dirijor Corina Teuca), Corul „Sfântul Ioan Damaschin” (Dirijor Pr. Gabriel Streulea), Orchestra „Rapsodia Arad” (Coordonator Maestru Vasile Rus), precum și invitații Preot Marius Ciprian Pop, Petrică Pașca (taragot) și Cristian Duță (vioară).

Concertul are loc miercuri, 22 ianuarie, la Palatul Cultural din Arad, cu începere de la ora 18.30.

Intarea este liberă, iar cine va dori va putea face donații în urne amplasate în holul de la intrarea în Palatul Cultural, iar apoi se vor putea face donații și în contul Fundației Filantropia.

Pentru secția de psihiatrie, Arhiepiscopia Aradului și Asociația Dania au adunat cca 40.000 lei.