Arad: AUDIO Atenție la anvelopele de iarnă. Ce spune Poliția despre momentul în care trebuie montate. Amenzile ajung până la 2.900 de lei

Atenție la anvelopele de iarnă. Poliția din Arad a emis, marți, o atenționare în care amintește șoferilor că atunci când circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibo montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „”Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons””.

„Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Amenda pentru cei care nu au montate la mașini anvelope de iarnă este cuprinsă între de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.