Arad: AUDIO Bărbat cercetat pentru evaziune fiscală de circa 50.000 de euro cu piese auto second-hand. Ce spun polițiștii

Un bărbat de 35 de ani din Arad este cercetat pentru că ar fi cauzat evaziune fiscală de 50.000 de euro, făcând afaceri cu piese auto-second hand.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai A.N.A.F. Arad, au desfășurat ieri, 18 iunie, o acțiune la o societate comercială din Arad, bănuită de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări reiese că, în perioada 2017 – 2020, societatea comercială, cu sediul în municipiul Arad, prin administratorul său, un arădean de 35 de ani, ar fi comercializat piese auto second hand, fără a deține pentru acestea documente de proveniență și fără a evidenția în contabilitate veniturile obținute din activitatea comercială desfășurată”.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au indisponibilizat 1122 de piese auto second hand, în valoare aproximativă de 240.000 de lei. Prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului ar fi de 50.000 de euro. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.