Arad: AUDIO Cazuri de COVID-19 confirmate în 2 cămine de bătrâni: Pecica și Dorobanți

Mai multe anchete epidemilogice sunt în desfășuare la Arad, unde au fost confirmate deja cazuri de infectare cu noul coronavirus în 2 cămine de bătrâni. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP Arad) spune că își asumă să testeze toate comunitățile mari care cuprinde persoane vulnerabile.

14 sunt confirmate la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice și cu Dizabilități din orașul Pecica, un centru aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Este vorba despre 5 dintre cei 13 angajați și 9 dintre cei 46 de beneficiari. Situația se înregistrează în ciuda faptului că încă din 25 februarie, conducerea Direcției a luat măsuri în toate centrele din subordine pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.
Alte 2 căzuri sunt la un cămin privat din comuna Dorobanți, de unde cei 2 pacienți sunt în spital. În cazul căminului cu persoane cu dizabilități, autoritățile caută cele mai bune variante pentru internarea în spital, ținând cont de cerințele speciale ale acestor persoane.

„În primul rând avem o strategie locală de a testa tot personalul acestor cămine, cât și beneficiarii, simptomatici și asimptomatici, și vom merge în continuare cu această testare, chiar dacă nu respectă metodologia Ministerului Sănătății, fiindcă ne concentrăm pe acele aglomerări de populație vulnerabilă a fi infectată cu COVID-19. Și am găsit și la Pecica 5 personal confirmat COVID din 13 și 9 beneficiari din 46. Am mai găsit și în alt centru, în altă localitate, la Dorobanți, 2 pozitivi, care sunt internați în spital. Vom continua acest mod de a indentifica pozitivii din categoria vulnerabilă și să încercăm să limităm toate focarele”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.

DSP Arad verifică traseul epidemiologic al pacienților în încercarea de a stabili cum s-au infectat cu noul coroanvirus.