Arad: AUDIO Circa 2 kilograme de cannbis, în valoare de 40.000 lei, confiscate într-o zonă centrală din Arad

Cca 2 kilograme de cannabis, în valoare de 40.000 de lei, au fost confiscate decătre procurorii DIICOT Arad și polițiștii de la combaterea criminalității organizate, ca urmare a unei tranzacții care a avut loc chiar în centrul Aradului.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au prins în flagrant delict trei bărbați, în timp ce ar fi comercializat cannabis. Doi dintre aceștia au fost arestați preventiv. În urma investigațiilor efectuate, la data de 16 iunie a.c., polițiștii au depistat în flagrant delict trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, în timp ce ar fi comercializat, în municipiul Arad, aproximativ 2 kilograme de cannabis, pe care polițiștii le-au indisponibilizat. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, iar în urma audierilor și în baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea lor pentru 24 de ore, fiind cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc”.

„La data de 17 iunie 2020, magistrații Tribunalului Arad au emis pe numele a doi dintre bărbați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate a Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a m ai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Cei 3 bărbați au fost prinși în flagrant când încercau să vândă drogurile unor investigatori sub acoperire. Primele informații, arată că drogurile au fost cultivate în țară.

Conform DIICOT, „la data de 16.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 2 kg. de cannabis, în schimbul sumei de 40.000 lei. La data de 17.06.2020, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaților U.D.M. și Ș.C.D. pentru o perioadă de 30 de zile”.

Procurorii DIICOT și polițiștii continuă cercetările în acest caz.