Arad: AUDIO Consiliul Județean Arad dă 22.000 de lei pentru decontarea cheltuielilor cu indemnizația de cazare pentru angajații Unității Medico – Sociale Săvârșin, aflați în izolare preventivă la locul de muncă din cauza noului coronavirus

Consiliul Județean Arad a alocat suma de 22 000 lei pentru decontarea cheltuielilor cu indemnizația de cazare pentru personalul angajat al Unității Medico – Sociale Săvârșin, aflat în izolare preventivă la locul de muncă.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „această sumă va fi acoperită prin diminuarea sumei alocate pentru finanțarea cheltuielilor cu alocația de hrană ale furnizorilor privați de servicii sociale”.

„Consiliul Județean Arad răspunde solicitărilor unităților spitalicești și alocă fonduri pentru a asigura tot ceea ce este necesar cadrelor medicale în lupta împotriva COVID-19: echipamente, materiale de protecție, condiții sigure. Unitatea Medico – Socială de la Săvârșin deservește o arie largă pe Valea Mureșului. Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane cu afecţiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire și/sau tratament, care din anumite motive nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale. Nu putem lăsa această cheltuială pe seama Primăriei din Săvârșin, nu ar fi corect”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Banii au fost alocați în urma solicitării comunei Săvârșin și a notei de fundamentare a Serviciului Guvernanță Corporativă, Ajutor de Stat și Transport, a Consiliului Județean Arad.