Arad: AUDIO Coordonatorul Spitalului COVID-19 Arad, Adrian Wiener, reclamă blocarea parțială a sistemului medical. Reacția șefului DSP Arad, Horea Timiș

Medicul coordonator al principalului spital din Arad în care erau tratați bolnavii de COVID-19, Adrian Wiener, care este și senator USR, cere redeschiderea secțiilor, în condițiile în care în tot unitatea pe care o conduce nu mai există pacienți, iar în tot spitalul județean mai sunt internați doar 2 pacienți, în vreme ce secții întregi cu peste 200 de locuri sunt blocate având în continuare statut de secții COVID 19.

Adrian Wiener reclamă că „sistemul de sănătate din România este parţial paralizat”, el arătând că deşi numărul de cazuri noi de coronavirus sunt puţine, sau inexistente în judeţul Arad, pacienţii cronici suferă pentru că nu sunt primiţi în spitale, însă afirmaţiile sale sunt contrazise de autorităţi.

Adrian Wiener susține că secţiile stau goale pentru că de săptămâni de zile nu au avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru activitate non-COVID.

În replică, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiş, a spune că aceasta „este poziţia unui senator rupt de realitate, de sistemul de sănătate şi de Arad în special”.

DSP a organizat întâlnire cu toate spitalele din judeţ în urmă cu o lună, în care a informat şi pregătit unităţile pentru redeschiderea activităţii non-COVID. La sfârşitul lunii mai, medicii epidemiologi din DSP au vizitat fiecare spital şi toate şi-au depus documentaţia pentru avizarea circuitelor, iar deja au primit avizele. Astfel, pot face internări pentru pacienţii non-COVID, a mai declarat șeful DSP Arad, dr. Horea Timiș.

„Consider că înainte de a fi aruncate informaţii în spaţiul public, ar fi trebui să fie verificate de domnul senator, telefoanele DSP sunt funcţionale. Nu putem accepta să facă capital politic în detrimentul cetăţenilor judeţului”, a mai declarat dr. Horea Timiș.

Şeful DSP a precizat, miercuri 10 iunie, că judeţul Arad nu a mai înregistrat niciun caz nou de COVID-19 din data de 1 iunie, iar în trei săptămâni au fost doar două cazuri.