Arad: AUDIO De 3 ori mai mulți oameni au intrat în România pe la Nădlac în primele 24 de ore de la noua relaxare, față de o perioadă obișnuită. Timpi mari și marți 

De 3 ori mai multe persoane față de o zi obișnuită au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei Nădlac 1 și Nădlac 2, în primele 24 de ore de la introducerea noilor relaxări prin care oamenii care vin din mai multe țări europene nu mai merg în autoizolare sau carantină.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, în 24 de ore, respectiv de luni ora 00,00 până marţi ora 00,00, prin PTF Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, au intrat în România 10.700 persoane cu 3500 mijloace de transport. Prin PTF Nădlac I, de pe DN 7, au intrat 5.500 persoane, cu 1700 mijloace.

Aceste valori sunt de trei ori mai mari decât în perioadele obişnuite, şi apropiate de cele din sezonul estival, când mulţi români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

La frontieră e aglomerație și marți. La Nădlac II se aştepta cel puţin 120 de minute, cu toate că sunt deschise 17 căi de intrare în România. La Nădlac I, timpul de aşteptare este de 60 de minute, aici fiind deschise 6 artere de control.

Pe lângă numărul mare de persoane, timpii sunt mari și pentru că deși mulți nu mai intră în autoizolare, totuși, toți oamenii trebuie să completeze documentele DSP pentru triajul epidemiologic.

Pe sensul de ieşire din România, traficul are valori obişnuite şi nu se aşteaptă mai mult de 15 minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria.