Arad: AUDIO Ediție record a Festivalului Internațional de Șah Arad Open 2019. Circa 600 de participanți din 21 de țări, printre care 6 mari maeștri

Ceade-a 12 a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad Open 2019, care începe miercuri, 24 iulie, la Arad este un record. Aproape 600 de competitori din 21 de țări, printre care 6 mari maeștri, sunt la startul, care se dă cu începere de la la ora 16.00, la Hotel Continental din Arad.

Festivalul Internațional de Șah Arad Open 2019 este organizat decătre Șah Club Vados Arad cu sprijinul Fundației Alber și susținut financiar decătre Primăria Municipiului Arad.
Primarul Călin Bibarț

Festivalul cuprinde și două turnee dedicate celor mai mici practicanți ai sportului alb, Under 8 și Under 10.

Festivalul Internațional de Șah Arad Open 2019 se desfășoară între 24-31 iulie, openul general Arad Open – cu șase mari maeștri la start – jucându-se în sistem elvețian cu 9 runde, având un fond de premiere de peste 45.000 de lei. Openul pentru șahiștii cu elo sub 1900 se va desfășura în 5 runde, Openul elo sub 1600 în 9 runde – ambele vor debuta vineri, 26 iulie -, același sistem de 9 runde fiind și în concursul copiilor.

Festivitatea de deschidere este programată pentru joi, 25 iulie (ora 9.00), înaintea rundei cu numărul doi din Arad Open 2019.

„Suntem onorați să fim, în acest an, partenerii acestui eveniment, fundația noastră având, printre principalele obiective educația prin sport. Șahul dezvoltă multe abilități și îi face pe copii mai responsabili” a spus Adrian Iva, care nu a omis faptul că Festivalul cuprinde și două turnee dedicate celor mai mici practicanți ai sportului alb, Under 8 și Under 10.

„Este a XII-a ediție a competiției, care a stabilit un nou record de particiare, fiind prezenți șahiști din nu mai puțin de 21 de țări. Avem deja un renume în țară, Arad Open fiind unul dintre cele mai puternice concursuri din România, dacă nu chiar cel mai puternic. Începem să fim descoperiți și de cei de peste hotare, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat, la rândul lui, Alin Câmpeanu, sufletul organizării.

„Îi așteptăm pe toții iubitorii sportului minții la Festival, programul fiind de așa natură încât zilnic au loc evenimente șahistice de la ora 9.00 dimineața și până spre miezul nopții”, a mai declarat Alin Câmpeanu.

În mod tradițional, Arad Open se desfășura la începtul lunii august, însă anul acesta a fost decalat pentru a nu se suprapune cu un campionat european pentru juniori, ce are loc la Bratislava.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook