Arad: AUDIO FOTO Dispozitive pentru dezinfectat mâinile, care nu trebuie atinse cu mâinile, în principalele stații de tramvai din municipiul Arad

Dispozitive pentru dezinfectat mâinile, concepute și fabricate la Arad, care au pedală pentru acționarea pompei și nu trebuie atinse cu mâinile decătre utilizatori, sunt montate în principalele stații de tramvai din municipiul Arad.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat, vineri, că primele dispozitive cu gel dezinfectant au fost deja amplasate în centrul oraşului, respectiv în două staţii din zona Podgoria, la staţia de la Gară, de la Primărie şi la cea de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

„Se montează în staţiile de transport în comun dispozitive cu dezinfectant pentru mâini. Ele sunt concepute în mod ingenios, cu un mod de acţionare ce elimină contactul mâinilor cu dispozitivul. Şi suntem cu atât mai mulţumiţi cu cât dispozitivul este conceput şi realizat de o firmă arădeană”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Echipamentele cumpărate de municipalitate sunt din inox, au pedală mecanică ce este acţionată cu piciorul şi costă 790 de lei bucata.

Totodată, începând de vineri, sunt instalate dozatoare de gel dezinfectant în tramvaie şi autobuze. În total, vor fi montate 150 de dozatoare, amplasate la urcarea în mijlocul de transport în comun.

Lucrările sunt executate în baza Ordinului 829/15.05.2020, potrivit căruia pe perioada stării de alertă, operatorii economici care administrează infrastructura de transport au obligaţia de a lua măsuri pentru prevenirea contaminării cu noul Coronavirus și pentru asigurarea desfășurării activităților de transport în condiții de siguranță.

Se montează în stațiile de transport în comun dispozitive cu dezinfectant pentru mâini. Ele sunt concepute în mod…

Publicată de Calin Bibart pe Vineri, 22 mai 2020

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook