Arad: AUDIO FOTO Prima salină din stațiunea Moneasa, deschisă ca urmare a unei investiții private de 200.000 de euro

Prima salină din singura stațiune de interes național din județul Arad, Moneasa, a fost deschisă ca urmare a unei investiții în valoare de 200.000 euro, realizată decătre o clinică privată de recuperare medicală și ozonoterapie (Neoklinik).

„Felicitări investitorului pentru acest demers curajos, prin care încearcă să revitalizeze turismul în această zonă a județului nostru. Este o investiție privată, care a știut să profite de aerul ozonat și de cadrul natural local”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conform proprietarului clinicii Neoklinik, Beniamin Pelean, unitatea oferă condiții moderne de tratament și cazare pacienților care doresc să urmeze terapia recuperatorie și o cură completă de tratament, personalizată în funcție de nevoile sale specifice și de starea generală de sănătate. Sunt utilizate ozonoterapia, alături de alte proceduri fiziokinetoterapeutice, pentru a trata următoarele afecțiuni: ortopedice, neurologice, circulatorii, reumatisale, respiratorii, nevroze-neuroastenii, migrene, boli de nutriție, diabet, osteoporoză, prevenție și ameliorare în boala Parkinson, boala ulceroasă, bronșita cronică, aritmii, boala hipertensivă și altele.

Clinica nu se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau Casa Națională de Pensii, funcționează strict în regim privat, așa că fiecare serviciu se plătește. Vestea bună este că există și posibilitatea de plată cu tichete de vacanță.

Hotelul care deservește clinica are două etaje și primește 70 de pacienți pe serie.