Arad: AUDIO FOTO VIDEO Aradul are o nouă stradă pietonală, cu o impresionată boltă de lumină formată din 1.500 de becuri

Aradul are, începând de vineri seara o nouă stradă pietonală în centrul municipiului, acoperită cu o impresionată boltă de lumină din 1.500 de becuri. Strada pe care se află multe terase face parte dintr-un experiment al municipalității, iar dacă arădenii vor agrea ideea, atunci zona va fi pietonală permanent, iar primăria vrea să extindă conceptul și pe alte străduțe centrale.

Ceade-a 2a stradă pietonală din municipiul Arad, Strada 1 Decembrie, se află în centrul orașului și se intersecrează chiar cu bulevardul central. Strada nu este însă extrem de circulată, ceea ce le-a permis autorităților să o transforme în zonă pietonală. Pentru început de vineri seara până duminică seara, iar în rest este deschisă circulației.

Dacă lucrurile merg bine, zona ar putea deveni pietonală permanent, în condițiile în care orașul are nevoie de asemenea zone.

Pe strada 1 Decembrie se află și o parte a fost Prefecturi din vremea Imperială a Aradului, unde Consiliul Județean Arad restaurează mai multe celule de închisoare pentru a le introduce în circuitul turistic și a realiza un muzeu al municipiului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Pentru a o face mai atractivă, strada a fost acoperită cu o boltă de lumină, la propriu, formată din 1.500 de becuri. Încă din primele clipe, zeci de oameni s-au plimbat în zona zonă pietonală sau s-au oprit la terase.

VOXURI

Așa că terasele și-au mutat mesele de pe trotuar pe carosabil.
Arădenii sunt însă cei care decid dacă strada va fi sau nu pietonală complet.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Municipalitatea ia în calcul posibilitatea de a oferi un aspect deosebit şi altor străzi din municipiu, cu ajutorul iluminatului arhitectural. Următoarea investiţie de acest gen s-ar putea realiza pe străduţa ce inconjoară Biserica Roşie din municipiu, care, de asemenea, ar urma să fie transformată în stradă pietonală.

Până în acest moment, în Arad mai exista doar o singură stradă pietonală… este vorba despre strada Mețianu, aflată tot în centrul municipiului.