Doi bărbați de 36 și 43 de ani sunt cerceați penal dupăce au fost prinși decătre jandarmii din Arad în timp ce, în cursul nopții de luni către marți, braconaj pe râul Mureș.

ARADCU 00 BRACONAJ MURES JANDARMERIA ARAD MA02IUN

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Braconaj cu barca pe Mureș. Jandarmii din Arad au intervenit imediatDoi bărbați de 36 și 43 de ani sunt cerceați penal dupăce au fost prinși decătre jandarmii din Arad în timp ce, în cursul nopții de luni către marți, braconaj pe râul Mureș.https://realitateadearad.net/index.php/2020/06/02/arad-audio-foto-video-braconaj-cu-barca-pe-mures-jandarmii-din-arad-au-intervenit-imediat/#arad

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 2 iunie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „un echipaj de jandarmerie a depistat în flagrant doi bărbați cu vârste de 43 respectiv 36 de ani din Arad, care pescuiau ilegal prin metoda greblare, folosind bețe de pescuit echipate cu triple și plumbi de dimensiuni mari. Cei doi bărbați pescuiau dintr-o barcă, pe râul Mureș, în dreptul cartierului Micălaca din municipiul Arad. Echipajul de jandarmerie i-a așteptat pe cei doi să revină la mal, iar în momentul acostării, au fost interceptați și legitimați. Bărbații și-au recunoscut fapta spunând că au dorit să iasă la un pește. Având în vedere că activitatea celor doi bărbați constituie infracțiune, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală”.

„Uneltele de pescuit și barca folosită în activitatea infracțională, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală in vederea continuării cercetărilor. De la inceputul anului și până in prezent, în urma acțiunilor de prevenire și combatere a braconajului piscicol, au fost constatate 4 infracțiuni cu 7 autori și au fost sancționate 44 persoane, cu amenzi în valoare totală de 17.900 lei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Jandarmii și polițiștii continuă cercetările în cazul celor 2 bărbați.

Sursa foto-video: Jandarmeria Arad