Arad: AUDIO FOTO VIDEO Incendiu puternic la o fostă unitate militară din Arad. Ce s-a întâmplat din cauza blocajului dintre MApN și Primăria Municipiului Arad 

Un puternic incendiu a cuprins, marți seara, o parte a fostei unități militare dincartierul Gai.

https://www.facebook.com/216642159124213/videos/932964037082690/

Conform purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale de stingere, 1 ofițer și 6 subofiteri pentru lichidarea unui incendiu la o clădire abandonată din fosta unitate militară din GAI”.

„In momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii și la vegetației uscată din clădire, din afara clădirii, resturi vegetale, deșeuri. Incendiul a fost stins în aproximativ 1 ora. Cel mai probabil acesta a fost provocat de persoanele care se adăpostesc acolo. In urma incendiului nu au existat victime”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

 

Clădirea fostei unități militare din Gai aparține Primăriei Municipiului Arad, care ar fi trebuit să o modernizeze și să o predea Ministerului Apărării Naționale în schimbul Cetății Aradului. Pentru că discuțiile s-au blocat de mai mulți ani, zona este abandonată.

Cele cinci clădiri numite Pavilioanele Aviaţiei construite de Imperiul austro-ungar în 1916 la marginea Gaiului au fost școală de băieți și unitate militară.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad