Arad: AUDIO Fructe proaspete și țigări de contrabandă, oferta unui comerciant dintr-o piață din Arad. Jandarmii au intervenit imediat

Fructe proaspete și țigări de contrabandă. Aceasta era oferta cu care un comerciant încerca să își atragă clienții într-o piață din Arad. Bărbatul a fost prins însă de către jandarmi.

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu, „un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, într-o piață din municipiu, a observat activitatea unui comerciant care, pe lângă fructe, oferea spre comercializare și țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Acestea erau depozitate într-o ladă acoperite cu banane”.

„În primă fază, la vederea jandarmilor, bărbatul și-a abandonat marfa crezând că nu va mai trebui să dea socoteală, dar când s-a întors a fost interceptat de echipajul de jandarmerie, care îl aștepta. La verificările efectuate, jandarmii au descoperit pe fundul unei lăzi, sub banane, 144 de pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu.

Purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.