Arad: AUDIO Incident electoral în Arad. A intervenit imediat Poliția

Primarul comunei Craiva, din județul Arad, a fost amendat decătre Poliție cu 1.000 de lei pentru că nu a amenajat un loc de afișaj electoral, așa cum cere legea.

S-a ajuns la această măsură dupăce PSD a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) Arad, iar BEJ a înaintat cazul către Poliție. BEJ a mai constatat că există o dispoziţie dată de primar cu privire la stabilirea locurilor de afişaj electoral, dar care nu ar fi fost pusă în aplicare.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei, „s-au făcut verificări, iar primarul a fost amendat”.

„Ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că nu a fost amplasat un panou electoral. Astfel, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în sumă de 1.000 lei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului decuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

 

Conform primarului comunei Craiva, Ioan Bercea, „a existat o problemă doar cu un panou din localitatea Chişlaca (sat aparținător comunei Craiva – n.r.)”.

„Acolo avem lucrări la căminul cultural din sat, iar muncitorii au mutat panoul din faţa clădirii. A venit Poliţia, a constatat şi s-a rezolvat, adică panpul a fost pus înapoi”, a mai declarat primarul comunei Craiva, Ioan Bercea.

Primarul din Craiva susține că pe raza comunei sunt instalate, în prezent, nouă panouri de afişaj electoral.