Arad: AUDIO Locul din vestul României, unde Iosif al II-lea ar fi vrut să fie stareț, dacă nu era împărat la Viena

dav

Vizita pe care viitorul Împărat Iosif al Doilea a efectuat-o, în urmă cu 252 de ani, în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, actuala Basilica Papală Maria Radna, este prezent în arhivele mănăstirii.

Preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Vizita a fost efectuată pe data de 25 aprilie 1768.

Pagina de internet a Basilicii Papale Maria Radna scrie în istoricul mănăstirii despre importantul eveniment.
„1768 Se află în vizită la Maria Radna împăratul Josif al II-lea. Despre el se spune că ar fi fost atât de impresionat de acest loc de har, încât ar fi afirmat că dacă nu ar fi fost împărat la Viena, ar fi dorit să fie guardian la Maria Radna”, se menționează pe pagina de internet a Basilicii Papale Maria Radna.

Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor.
Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor și este cel mai de succes obiectiv turistic din județul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.