Arad: AUDIO Medic amendat cu 5.000 de lei de către DSP Arad după ce nu a raportat la timp un deces din cauza noului coronavirus

Un medic dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost amendat dupăce nu a raportat la timp un deces cauzat de noul coronavirus.

Este vorba despre decesul 702. O Femeie de 80 ani din judet Arad, care a fost internată în spitalul județean pe data de 7 aprilie. O zi mai târziu, a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus, iar femeia a decedat pe data de 8 aprilie, însă nu a fost anunțat decât mult mai târziu, așa că a devenit cunoscut abia pe data de 30 aprilie.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, despre controlul efectua și măsura aplicată.

Conducerea DSP Arad spune că înțelege că medicii și cadrele medicale din linia 1 sunt obosiți din cauza volumului mare de muncă, dar atrage atenția că anunțarea deceselor la timp este foarte importantă.

x
Data internare: 07.04.2020 in Spitalul Judetean de Urgență Arad, sectia Boli Infecțioase Data recoltare: 07.04.2020 Data rezultat: 08.04.2020 pozitiv (Spitalul Județean de Urgență Arad); Data deces: 08.04.2020 (SJU Arad nu a raportat decesul nici catre DSP Arad, nici catre INSP. O echipa din cadrul Serviciului de control in sanatate publica – DSP Arad a fost trimisa la SJU Arad). Comorbiditati: Pneumonie bilaterala