Arad: AUDIO Mesajele polițiștilor pentru ca elevii să nu devină mici mari infractori

Polițiștii de la Prevenire și cei ai Poliției Municipiului Arad s-au întâlnit cu zeci de elevi din clasele 5-8 de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” din municipiul Arad, în cadrul programului „Educația – un drept al tuturor”.

Cca 30 de elevi, împreună cu părinții și profesorii lor, au discutat cu polițiștii despre legătura dintre lipsa educației și comiterea de infracțiuni de către minori.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiștii le-au prezentat elevilor situații din anul 2019, în care au fost implicați tineri, situații precum fapte comise cu violență, furt, absenteism sau consumul de substanțe interzise, concluzionând că interesul scăzut față de scolarizare și educație, în general, este un factor direct al acestor evenimente”.

„Scopul polițiștilor a fost acela de a-i face pe tineri să conștientizeze că educația primită în mediul școlar este importantă pentru evoluția lor, de asemenea că este important să aibă prieteni de vârsta lor, să socializeze și să desfășoare activități și sporturi care să le contureze o personalitate corectă și care să îi ajute în viitor”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Întâlnirile polițiștilor cu elevii vor continua și în alte școli din Arad.