Arad: AUDIO Mii de arădeni vor deveni proprietari de terenuri. Ce spune primarul Călin Bibarț

Mii de arădeni vor deveni proprietari de terenuri, după ce legea prin care au putut cumpăra doar casele, dar nu și terenurile aferente, a fost modificată.

Veste bună pentru cei aproape 2000 de beneficiari ai Legii 112/1995. Odată cu ntrarea în vigoare a Legii 87/ 25.06. 2020 de modificare a Legii retrocedării fondului unciar, aceștia vor putea obține în mod gratuit terenurile aferente imobilelor deținute, oștenite sau cumpărate potrivit prevederilor Legii nr. 112/1995.

„În acest fel se pune punct unui conflict juridic de peste 20 de ani”, a declarat primarul Călin Bibarț.

„Cei care au cumpărat proprietățile, respectiv clădirile, nu au avut posibilitatea până acum să devină proprietari și pe terenurile sau grădinile aferente imobilului. Prin această
modificare la Legea nr. 18 din 1991, ei au posibilitatea să primească aceste terenuri în mod gratuit. Sunt convins că vom reuși într-un timp scurt să soluționăm aceste cereri. Este o soluție administrativă care rezolvă problema, pentru că altfel oamenii veneau cu solicitări către comisiile locale județene, erau nemulțumiți de răspunsurile primite, mergeau în instanță, încărcând instanțele cu procese. Practic, omul devine proprietar pe tot ce are, imobil, curte și grădină”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primul pas pe care trebuie să-l facă cei în cauză este să înainteze o cerere către Primăria Municipiului Arad. Aceasta va fi depusă în Palatul Cenad, la camera 5.

„Mai întâi trebuie să dovedească faptul că e proprietar pe clădire și să menționeze cât este terenul aferent respectivului imobil. Apoi, în cazul în care va fi nevoie de documente suplimentare se va trece la o corespondență clasică. Chiar și așa nu am emoții că va dura foarte mult sau că va fi foarte complicat”, a mai declarat primarul Călin Bibarț.

Declarația a fost făcută, luni, decătre primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Persoanele care beneficiază de aceste modicări trebuie să se adresese primăriei.