Arad: AUDIO Municipiul Arad se înfrățește cu locul în care s-au născut Regele David și Iisus, Bethleem, chiar de Ziua Aradului

Municipiul Arad se va înfrăți cu municipiul Betleem din Palestina, locul în care s-au născut Regele David și Iisus, iar ceremonia de semnare a documentelor va avea loc pe data de 22 august, când va fi ședința festivă a Consilului Local al Municipiului Arad dedicată Zilelor Aradului.

Aradul este primul oraș din vestul țării care se va înfrăți cu orașul cunoscut în toată lumea. În România, asemenea relații mai au doar 2 orașe: București și Suceava.

Primăria a anunțat, joi, că a obținut toate avizele din partea Ministerului de Externe, iar o delegație din Bethleem și-a a anunțat prezența la Arad.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „]n 22 august, în mod festiv, vom acorda distincţii personalităţilor din oraş şi vom semna înfrăţirea cu oraşul Bethleem, un oraş pe care foarte mulţi arădeni îl vizitează şi sunt convins că vor fi mândri să le spună celor de acolo că venim dintr-un oraş înfrăţit cu Bethleemul. În România, în momentul de faţă doar Bucureştiul şi Suceava mai au acest statut”.

„În Transilvania, în zona de vest vom fi primul oraş înfrăţit cu Bethleemul”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Cele 2 municipii vor intensifica relațiile de colaborare în domeniile de interes comun, cum ar fi cel turistic, cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic și social.

Municipiul Betleem este primul oraș palestinian înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și va fi în anul 2020 Capitala Culturii Arabe, o inițiativă sprijinită de UNESCO. Are circa 26.000 de locuitori, iar primele referiri istorice apar încă din jurul anului 1.400 î.e.n.