Arad: AUDIO O reconstituire istorică de mare amploare a războaielor daco-romane ar putea avea loc anul viitor, la Arad

Aradul intră pe harta turistică a marilor reconstituiri istorice. Primăria Arad a anunțat, marți, că anul viitor în oraș va avea loc un festival în care vor fi recreată atmosfeta din războiul dintre cartaginezi și romani și războaiele daco-romane. Manifestările de anul viitor ar urma să dureze 5 zile.

Totul are loc ca urmare a discuțiilor ditre municipalitatea și reprezentanții InTimes concept, care de 3 decenii încoace, organizează în Cartagena (zona Murcia, Spania), un festival de interes turistic internațional, cu temă istorică. În cadrul acestuia, mii de oameni participă activ la recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic, de acum mai bine de 2.000 de ani.

Asociația este fondată decătre Marius Simion, care, alături de asociații Marius Porcolean și Ciprian Cristea, s-a întâlnit, marți, cu primarul municipiului Aradul Călin Bibarț și viceprimarul Ionel Bulbuc. La invitația partenerilor români, și cu implicarea ambasadei Spaniei și a consulatului din Timișoara, reprezentanții Federației, conduși de președintele acesteia, José Antonio Meca Martínez, se află în această săptămână în Arad împreună cu vice-primarul din Cartagena, responsabil pe zona de turism și comerț, Manuel Antonio Padín Sitcha. Delegația nu are ca scop unic doar parafarea parteneriatului pentru eveniment, ci și multe altele.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Se mai discută despre posibilitatea implementării unor proiecte de natură turistică și culturală și chiar s-a propus și ideea înfrățirii celor două localități.

Până la sfârșitul săptămânii, și al vizitei delegației în România, vor avea loc mai multe cercuri de lucru, întâlniri cu oameni de afaceri, cu viitori parteneri ai evenimentului, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, pentru a discuta despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune educaționale.

În perioada festivalului, orașul Cartagena se bucură de un număr aproximativ de 350.000 de vizitatori, practic triplându-și populația.