Arad: AUDIO Patru arme artizanale, confiscate de la persoane suspectate de braconaj, din județul Arad. 2 bărbați, reținuți în caz

Patru arme artizanale au fost confiscate ca urmare a 3 percheziții care au avut loc în comuna Chisindia, din județul Arad, doi bărbați fiind reținuți.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii de la Arme, împreună cu cei ai Poliției orașului Sebiș, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic”.

„În urma activităților desfășurate au fost descoperite și indisponibilizate 4 arme confecționate artizanal de diferite calibre (2, 5.6, 9, 12 și 16), o armă de tir cu aer comprimat, o arbaletă cu 40 de carțușe calibru 12, 70 de cartușe cu glonț, calibru 5.6, 50 de tuburi cartuș de calibru 300 win 357,38 special, mai multe elemente de muniție constând în proiectile interzise, folosite la fabricarea de cartușe de vânătoare artizanale, de diferite dimensiuni, precum și un trofeu de căprior. Doi bărbați de 22 și 53 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S. din cadrul I.P.J. Arad”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.