Arad: AUDIO Pesta porcină africană, confirmată și la porci mistreți. Circa 140 de mistreți de pe un fond de vânătoare ce aparține Direcției Silvice Arad, împușcați

Toți porcii mistreți de pe fondul de vânătoare pe care Direcția Silvică Arad îl deține în zona localității Sânpetru German, comuna Secusigiu, acolo unde au fost confirmate mai multe focare de pestă porcină africană, vor fi împușcați ca măsură de combatere a răspândirii virsului. Peste porcină africană a fost confirmată și la 2 porci mistreți de pe fondul statului.

Fondul de vânătoare pe care Direcția Silvică Arad îl deține în zona Secusigiu German are 10.550 de ha, dintrecare 3.200 sunt cu pădure.

Împușcarea tuturor mistreților este o misiune destul de complicată, în această perioadă a anului. Dacă iarna, mistreții se adună prin păduri, vara stau mai mult prin culturile agricole de pe câmp.

Directorul Direcției Silvice Arad, Teodor Țigan.

Impușcarea porcilor mistreți reprezintă și o pagubă financiară pentru Direcția Silvică, în condițiile în care prețul mediu al unui exemplar este de 250 de euro.

Alți porci mistreți vor fi împușcați și pe fondurile de vântătoare private din zonă, în condițiile în care legea prevede că trebuie împușcați toți mistreții de pe o rază de 8 km din jurul focarelor.

Sursa foto: Direcția Silvică Arad