Arad: AUDIO Peste 50 de gospodării, case și anexe și 250 de ha de terenuri din 11 localități din Arad au fost inunate din cauza ploilor torențiale

Peste 50 de gospodării, case și anexe din 11 localități din Arad au fost inunate, în ultimele 24 de ore, din cauza ploilor torențiale, arată bilanțul făcut public vineri decătre conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în ultimele 24 de ore in urma fenomenelor meteorologice periculoase în județul Arad au fost afectate 11 localități: Almaș, Covăsânț, Crocna, Dieci, Revetiș, Roșia, Măderat, Pâncota, Corbești, Petriș, Roșia Nouă. Au existat 2 case inundate, 16 anexe, 36 de Gospodării. Au mai fost afectateȘ Podețe avariate 6, Punți 59, Terenuri agricole aprox 198 ha, Pășune aprox 50 ha”.

„Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Arad, SVSU si alte structuri. ISU ARAD a intervenit cu 42 mijloace tehnice, autospeciale, motopompe, autocamione, autoturisme de teren, grupuri electrogene, motofierastraie, 4 ofițeri și 60 subofițeri. Serviciile Voluntare Pentru Situații de Urgență și alte structuri au intervenit cu 56 mijloace tehnice și 120 oameni”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad