Arad: AUDIO Preotul de la Basilica Papală Maria Radna, Andreas Reinholz, în Vinerea Mare: „acceptând condamnarea nedreaptă și moartea pe Cruce, Iisus a învins forța păcatului, a învins tot răul din lume”

dav

Pentru credincioșii catolici, astăzi este Vinerea Mare. În cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna, slujbele au loc doar online, după ce din cauza pandemiei cu noul coronavirus, toate bisericile din România sunt închise.

În aceste condiții, Drumul Crucii, care se refăcea în Vinerea Mare pe un traseu vechi din 1880, nu mai are loc în acest an. Asta nu înseamnă însă că oamenii nu trăiesc spiritual semnificația acestor zile.

„Acceptând condamnarea nedreaptă și moartea pe Cruce, IIsus a învins forța păcatului, a învins tot răul din lume”, a declarat preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

În Vinerea Mare slujba a avut loc de la la ora 17, iar în sâmbăta mare la ora 19. DUMINICA – SOLEMNITATEA ÎNVIERII DOMNULUI NOSTRU ISUS CRISTOS va fi oficiată la ora 11, iar LUNI (A DOUA ZI DE PASTI) Sf. Liturghie va fi oficiată tot cu începere de la ora 11. Toate slujbele sunt oficiate în limbile romana, maghiară și germană și vor fi transmise în direct pe contul de Facebook al Basilicii Papale Maria Radna.

Atestata documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor și este cel mai de succes obiectiv turidsitc din judetul Arad.