Arad: AUDIO Primăria Arad amenajează, într-o sală de sport, un adăpost temporat pentru persoanele fără locuință

Primăria Arad a început amenajarea unui adăpost temporar pentru persoanele fără locuinţă, într-o sală de sport de la marginea oraşului, care va oferi aproximativ 100 de locuri şi va fi folosită în acest scop doar pe perioada stării de urgenţă.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a declarat că amenajările se fac în condiţiile în care a fost depăşită capacitatea centrului de noapte destinat acestor persoane.

Beneficiarii vor avea la dispoziţie toate condiţiile şi utilităţile necesare, inclusiv grupuri sanitare moderne. Oamenii fără o locuinţă vor primi aici o masă caldă în fiecare zi. Adăpostul va fi funcţional în câteva zile, iar zona sălii de sport va fi sub paza Poliţiei Locale.

Realizarea adăpostului temporar a fost aprobată de Direcţia de Sănătate Publică, care a cerut să fie amenajate două sectoare distincte pentru bărbaţi şi femei, iar paturile să fie amplasate la o distanţă de minim doi metri.

Adăpostul, situat pe strada Voinicilor, va avea o zonă de filtru la intrare, amenajată în vestiare.

Pentru funcţionarea acestui centru au fost alocaţi 55.000 de lei necesari cumpărării paturilor, a saltelelor, a lenjeriilor, pernelor şi pilotelor, iar alţi 60.000 de lei au fost alocaţi pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile.