Arad: AUDIO Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat, joi, ultimele documente în calitate de edil-șef, după 15 ani de mandat. Ce urmează vineri

Momente emoționate pentru primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Edilul a semnat, joi, ultimele documente în calitate de primar, după 15 ani de mandat în continuu. Asta după ce, în prealabil, și-a luat rămas bun de la angajații din Primărie, îndemnându-i să continue proiectele începute, în care cu toții avem foarte multă încredere.

Moștenire de 200 de milioane de euro

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „am semnat, pentru ultima dată în calitate de Primar, pentru reabilitarea termică a blocurilor Z4, Z6, V3, A50, A21, Z8, 2B și U2 precum si a Gradiniței cu Program Prelungit Palatul Fermecat, investiții ce se vor realiza din fonduri europene”.

„În urmatorii ani, Aradul are asigurată suma de 200 milioane euro pentru creșterea calității vieții”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Zilele trecute, Gheorghe Falcă și-a depus demisia de la conducerea primăriei municipiului Arad, după 15 ani de când deține neîntrerupt funcția de edil-șef. (a fost ales în 2004). Falcă optează astfel pentru primul mandat de eurodeputat din cariera sa, pe care l-a câștigat la alegerile europarlamentare care au avut loc pe data de 26 mai. Ediul Aradului s-a aflat pe locul 8 al listei PNL.

Vineri, cu începere de la ora 13.00, la Filarmonica de Stat are are loc o ședință festivă a Consiliului Local al Municipiului Arad, ocazie cu care se va alege primarul interimar, care va conduce municipiul până la alegerile locale din 2020. Cel mai probabil, primarul interimar va fi propunerea PNL, actualul viceprimar Călin Bibarț. În locul lui, pe postul de viceprimar va merge consilierul municipal Ionel Bulbuc.

Urmează, la o sală de evenimente din comuna Vladimirescu, un eveniment privat, la care, printre alții sunt invitați președintele PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, dar și primari, consilieri locali și județeni și parlamentari din tot vestul României.

Aflat la cel de-al 4lea mandat consecutiv de primar, Gheorghe Falcă, a câștigat un mandat de europarlamentar de pe locul 8 al listei PNL.

Județul Arad mai are un europarlamentar în mod direct… președintele USR Arad, Vlad Botoș, merge în Parlamentul European de pe locul 7 al listei USR PLUS. Botoș nu a deținut vreodată nicio funcție publică aleasă sau numită, așa că va trebui să demisioneze doar din funcția de director al unei multinaționale din domeniul automotive din Arad.

Judeţul Arad a mai avut o singură dată un europarlamentar în mod direct, pe Iosif Matula, în perioada 2009-2014.

Sursa foto: Gheorghe Falcă Facebook