Arad: AUDIO Primarul orașului Nădlac cere închierea PTF Nădlac 1 pentru persoane, din cauza oamenilor care intră pe jos în țară și se opresc în oraș 

Primarul orașului Nădlac, din județul Arad, Ioan Radu Mărginean, cere închierea punctului de trecere a frontierei Nădlac 1, de pe DN7, pentru accesul mașinilor mici și al persoanelor care circulă pe jos, dupăce în ultimele ore zeci de cetățeni români trec frontiera pe jos, iar odată ajunși în oraș crează stare de temere.

DE asemenea, edilul cere și suplimentarea forțelor de poliție, în condițiile în care Poliţia Locală din Nădlac este deja mobilizată pentru o serie de activităţi, cum ar fi paza centrului de carantină sau a altor obiective.

Oamenii sunt asimtomatici și ar trebui să meargă în autoizolare la domiciliu în județele lor. Doar că ajunși în Nădlac merg în magazine ca să-și cumpere de mâncare, iau masa în parcul central, merg la gară sau caută autobuze ori mașini de ocazie. Nu au măști, iar localnicilor le e teamă. Ajunși în Nădlac, oamenii se opresc în parcuri sau în locurile publice.

Primarul orașului Nădlac, Ioan Radu Mărginean

Primăria dezinfectează zonele după ei și le dă apă sau mâncare dc cer. Se bănuiește că oamenii circulă cu taxiuri sau microbuze prin Austria și Ungaria, iar apoi la frontiera cu România intră în țară pe jos pentru că cetățenii străini care îi transportă nu pot intra în țară.

Edilul a postat pe Facebook un apel către localnici să fotografieze grupurile de persoane care trec prin oraş şi se opresc la magazine. Pe de altă parte, locuitori din Nădlac au lansat o petiţie online, prin care strâng semnături pentru închiderea PTF Nădlac I.